Vereniging

Wij zijn een vereniging van oud-leden van studentenvereniging Hendrik de Cock (nu Dionysos) in Groningen. Wij zijn opgericht op 25 april 1992 en tellen inmiddels ruim 600 leden.

Koerswijzigingen
Onze studentenvereniging is gedurende de jaren een aantal keer van naam en richting veranderd.

  • In 1947 werd VGSG Hendrik de Cock opgericht (Vereniging Gereformeerde Studenten Groningen).
  • Rond 1970 veranderde VGSG in VCS: Vereniging van Christelijke Studenten Hendrik de Cock.
  • In 1997 ging de vereniging over op een algemeen christelijke grondslag (CSV).
  • In 2002 kreeg de vereniging de naam ASV (algemene studentenvereniging) Hendrik.
  • Sinds 2006 is de naam van de vereniging ASV Dionysos.

Kijk voor meer info op Wikipedia!

Gezellig en onbezorgd
Als oud-leden van dezelfde vereniging hebben we veel gezellige uren doorgebracht in ons pand FAX aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat in Groningen. Mede doordat we lid zijn geweest van Hendrik hebben we een onvergetelijke studententijd gehad. Om af en toe dat onbezorgde gevoel weer terug te krijgen, zoeken we elkaar op en organiseren we een paar keer per jaar activiteiten door het hele land. Vaste prik is in elk geval het Reünistenfeest op de eerste zaterdag in november, op sociëteit FAX in Groningen.

Word lid!
Ben je lid geweest van Hendrik of Dionysos en wil je nu lid worden van onze Reünistenvereniging? Meld je dan aan als vriend op onze Facebookpagina, machtig ons om per jaar een tientje contributie af te schrijven en kom naar een borrel, lezing of feest! Moeilijker is het niet.

Bestuur

Voorzitter: Toine Fennis
1e Secretaris: Sense Jan van der Molen
Penningmeester: Evert Kronemeijer
Alg. bestuurslid: Daniël Tangerman
2e Secretaris: vacature

Organiseer een activiteit

Eén van de doelen van de vereniging is het levend houden van de band tussen de reünisten onderling. Daarom stimuleren wij activiteiten die door leden worden georganiseerd. Wil je een activiteit organiseren die open staat voor alle oud-Hendrikers en kondig je deze activiteit ruim van te voren aan via onze Facebookpagina? Dan kun je een subsidie van maximaal € 200,- krijgen.

Hebben wij je gegevens?

Helaas hebben wij niet van iedereen recente adressen en e-mailadressen. Dat maakt het lastig om (bijvoorbeeld) contributie te innen. Zijn je gegevens onlangs veranderd? Geef ze dan ook aan ons door!

Hier kun je je adreswijziging of een ander bericht doorgeven:

Fout: Contact formulier niet gevonden.